1990-talet var den mest framgångsrika perioden VSK:s bandyhistoria. Perioden inleddes redan 1989 med SM-vinsten mot Vetlanda. VSK var sedan i final 1990, 1991, 1993, 1994, 1996, 1997, 1998, 1999 och vann sex SM-guld efter finalsegrar mot Sandviken (tre finaler), Boltic, Vetlanda och Falun. Framgångsrika tränare var Leif Klingborg, Ola Johansson och Sören Boström. Bästa resultatet kunde Sören Boström uppvisa som under sina fyra år som ansvarig huvudtränare ledde VSK till final alla fyra åren och tog tre SM-guld. Finalarena från 1991 var Studenternas i Uppsala.
En stor del i framgångarna, som började redan i slutet av 1980-talet, hade managern Björn-Olle Forsberg. Han hade förmågan att se vilka spelare som kunde utvecklas och värvas för att VSK skulle bli ett framgångsrikt lag. Flera av värvningarna utvecklades i VSK för att sedan bli elitspelare och landslagsspelare.
Ola Johansson avslutade sin framgångsrika spelarkarriär i finalen mot sitt gamla lag Boltic. VSK vann i Sudden death. Ola avgjorde med en passning från sidolinjen in i straffområdet där Per Fosshaug slog in bollen på volley. Det var Olas sista match och Pelles första SM-final. En värdig avslutning för Ola som därmed vann sitt tionde SM-guld. Pelle Fosshaug blev sedan en av VSK:s och Sveriges mest tongivande spelare med nio SM-finaler, sex SM-guld, nio VM-turneringar och fem VM-guld.
Den ende i VSK som kan göra Fosshaug rangen stridig som bäst genom tiderna är Hans Elis Johansson som när han slutade i VSK 1997 hade blivit världens mesta bandyspelare med 127 landskamper, sju VM-turneringar, fyra VM-guld, sju SM-finaler och fem SM-guld.
Det fanns många andra spelare som anslöt till VSK och bidrog till framgångarna under 1990-talet: Roger ”Gubben” Carlsson, Jonas Holgersson, Andreas Westman, Lars Gustafsson, Ted Andersson, Anders Hedlund, Ola Fredricson, Göran Boström, Samuli Niskanen och Andreas Bergwall. Bland de egna spelarna var Johan Olsson och Michael Carlsson de främsta.
Stora händelser på Rocklunda på 1990-talet var SM-finalen 1990 och VM-turneringen 1997. Båda arrangemangen krävde stora insatser av VSK, men båda evenemangen blev mycket väl arrangerade. ”Solskensfinalen” 1990, som spelades på Rocklunda tack vare att Västerås firade sin tusenåriga historia, går till historien på grund av att det var så varmt, 17 grader! Ismakarna på Rocklunda utsågs på banketten till världsmästare i att göra bra is under svåra förhållanden. Rocklunda fick bygga ut med flera extra läktare och kunde till slut ta emot 14 608 åskådare. Matchen var utsåld flera veckor före matchdagen. Dessutom vann VSK mot ärkerivalen Sandviken efter en mycket spännande match.
VM-finalen 1997 stördes av ett kraftigt regn, men Sverige var överlägset och slog Ryssland med 10–5 inför 10 127 åskådare. Utsålt! I världsmästarlaget återfanns VSK:arna Pelle Fosshaug, Ola Fredricson, Göran Rosendahl, Stefan Jonsson och Hasse Johansson.
Tillkomsten av Hakonplan 1994 blev oerhört viktig för att utveckla ungdomsbandyn. Tillgången till två konstfrysta planer för Västeråsbandyn var unikt för Sverige. VSK var med och finansierade Hakonplan och stora ideella insatser gjordes med eldsjälen Pelle Karlsson i spetsen. Hakonplan gav förutsättningar för att höja kvalitén på ungdomsbandyn, och VSK:s ungdomslag var väldigt framgångsrika på 90-talet med deltagande i många SM-finaler.
För dambandyn gick det lite upp och ner under 1990-talet. I början hade VSK två lag i seriespel men verksamheten gick ner efter ett par år. Under andra halvan av 1990-talet blev det lite bättre och 1998 spelade VSK i den högsta serien igen men åkte ur efter ett år.