Kioskrutinen finns även som dokument här: Kioskrutin - Word
Baka/köp in fika
De familjer som har kioskansvar bakar något fikabröd för försäljning alternativt köper in fikabröd/kakor. Detta ersätts inte av klubben.
Inför varje vecka ska följande finnas senast kl. 08.45)
- 1 x Mjölk 1 liter (laktosfri)
- 1-2 Spraygrädde
- 40-50 x Lithells el Sibylla varmkorv
- 40-50 x Korvbröd
- 3 x Kejsarvåffla 400g
- 20 x Festis i olika smaker
- 1 x Kaffe 450g
- 1 x Flytande smör 500ml
- 1 x Senap söt/stark
- 1 x Ketchup
- 1 x Hallonsylt eller jordgubbssylt
Finns inte föreslaget varumärke, väljs något liknande.
Inköpen till kommande vecka justeras om det finns mycket kvar.
Kioskrutiner - Checklista 08:15 – 09:00
- Representanter från VSK styrelse möter upp och låser upp förrådet samt stora kiosken.
- Brygg kaffe i stora kiosken (Se rutin för att brygga kaffe s.6) Fyll 1 termos och hämta nytt kaffe när det behövs.
- Förbered korvkokaren (Se rutin för att värma korven s.7) Använd vattenkokare i stora kiosken.
- Blanda våffelsmet
- Koka vatten till te och varm choklad. Använd vattenkokaren från stora kiosken men inte samtidigt som två våffeljärn och korvkokaren om ni väljer eluttagen på väggen vid bandyskolans kiosk.
- Förbered försäljningsyta - I förrådet vid utgång B finns två vikbord och duk.
- Plocka fram följande till försäljningsytan (Finns i förrådet samt i Bandyskolans skåp + 4 översta lådorna i stora kiosken. Ev kylvaror finns i det högra Coca Cola-kylskåpet längst ner, nyckel finns på bandyskolans nyckelknippa )
- Servetter
- Tallrikar
- Muggar
- Gafflar + ev knivar
- Våffelsmet dispenser
- Ketchup
- Senap
- Mjölk
- Te-påsar
- SWISH-info
-
- Prislista
- Sladd till våffeljärn
- Korvtång
- Fikabröd
- Sylt + Grädde
- Oboy-pulver
- Festis
- Ta fram skridskoslipen
- Soptunna
Kioskrutiner - Försäljning 09-11:15
- Försäljning - I början går det åt kaffe, fikabröd och korv. Efter träningen säljs mycket våfflor och korv. Se därför till att ha kaffe och korv färdigt tidigt.
- Betalning fika/mat -All fika och mat betalas till P-16 Swishkonto. Lapp ska finnas i Bandyskolans skåp eller i vagnen som finns i förrådet.
- Betalning av VSK prylar från VSK-ställ (Styrelserepresentanter fixar!) Det sitter en QR kod för Swishbetalning på själva stället. Viktigt att den används för supporterprylar.
- Kontrollera om det börjar ta slut på något av följande:
- Servetter
- Ketchup
- Senap
- Sylt
- Grädde
- Knivar
- Tallrikar
- Muggar
- Gafflar
- Om något håller på att ta slut, informera lagansvarig så handlar de tills nästa vecka.
- Övrigt - Det kan komma frågor om bandyskolan. Anmälan sker via vskbanydungdom.se
Kioskrutiner - Städning/avslut
- Stäng kiosken runt 11:15 när det lugnat ner sig.
- Våffeljärn. Torka av med vatten och papper.
- Kaffe. Häll ut överblivet kaffe från kaffemaskin och skölj kärlet. Släng det använda kaffefiltret och torka rent maskinen och runt om.
- Pumptermos. Skölj ur/rengör pumptermos. Torka av och ställ tillbaka i Bandyskolans skåp.
- Korvkokare. Diska ur behållare och torka av korvkokaren.
- Ställ tillbaka sponsorställ, bord etc. där ni hittade det.
- Kontrollera att det är undanplockat och rengjort inne i stora kiosken.
- Lås kiosken och lämna tillbaka nycklarna på kansli eller lämna till styrelserespresentant på plats.
Kioskrutiner - Brygga kaffe
- Brygg 5 liter kaffe i stor maskin inne i kiosken.
- Till 5 liter går det åt ca 250g kaffe (drygt ett halvt paket). Då kaffepaketen numera är 450g kan ni vid behov fylla på lite från ett öppnat paket som finns i stora kiosken.
1. Ta loss filterhållaren.
2. Lägg i ett ’mindre’ filter i hållaren. Filter hittar du i lådan (B) 3. Fyll filter med ca 250g kaffe.
4. Tryck på maskinen och välj 5 liter i meny.
5. Vatten fylls på automatiskt vid bryggning.
- Fyll på kaffe i pumptermos som finns i Bandyskolans skåp.
- När kiosken är stängd behöver kärlet med kaffe tömmas, filter med kaffe slängas.
- Om man inte vill använda den stora maskinen går det såklart bra att ta med en egen kaffebryggare och brygga ute i kiosken.
Kioskrutiner - Korv
- Värm korv i omgångar.
- Korvkokare finns i Bandyskolans skåp.
- Lyft ur korvhållaren/överkärl och fyll varmt vatten från vattenkokare i underdelen, ca 6 cm.
- Sätt i överkärl och fyll i varmt vatten från vattenkokare och krydda med några lagerblad - om det finns i stora kiosken eller på vagnen, i annat fall hoppa över kryddningen.
- Lyft ut i kiosken, koppla in och slå på kokaren.
- Fyll på med korv.
- När kärlet är varmt, tar det ca 5-10 min innan korven är varm och flyter upp till ytan.
Kioskrutiner - Våfflor
- Blanda våffelsmet. Brukar gå åt 2-4 paket.
- Det finns två våffeljärn, använd båda om behov finns. Skarvsladdar finns på vagnen.
- Förvärm järnen innan träningen är slut. Värm och smörj mellan våfflorna.
- Strax innan träningarna är slut kan man börja laga våfflor så att de är färdiga när träningen är slut
- Till våfflorna finns det grädde och sylt.