Välkommen till VSK Bandy Ungom
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås SK Bandyklubb
Fotboll

Kioskrutin

Kioskrutinen finns även som dokument här: Kioskrutin - Word

 

Baka/köp in fika

De familjer som har kioskansvar bakar något fikabröd för försäljning alternativt köper in fikabröd/kakor. Detta ersätts inte av klubben.

Inför varje vecka ska följande finnas senast kl. 08.45)

  • 1 x Mjölk 1 liter (laktosfri)
  • 1-2 Spraygrädde
  • 40-50 x Lithells el Sibylla varmkorv
  • 40-50 x Korvbröd
  • 3 x Kejsarvåffla 400g
  • 20 x Festis i olika smaker
  • 1 x Kaffe 450g
  • 1 x Flytande smör 500ml
  • 1 x Senap söt/stark
  • 1 x Ketchup
  • 1 x Hallonsylt eller jordgubbssylt

Finns inte föreslaget varumärke, väljs något liknande.

Inköpen till kommande vecka justeras om det finns mycket kvar.

 

Kioskrutiner - Checklista 08:15 – 09:00 

  • Representanter från VSK styrelse möter upp och låser upp förrådet samt stora kiosken.
  • Brygg kaffe i stora kiosken (Se rutin för att brygga kaffe s.6) Fyll 1 termos och hämta nytt kaffe när det behövs.
  • Förbered korvkokaren (Se rutin för att värma korven s.7) Använd vattenkokare i stora kiosken.
  • Blanda våffelsmet
  • Koka vatten till te och varm choklad. Använd vattenkokaren från stora kiosken men inte samtidigt som två våffeljärn och korvkokaren om ni väljer eluttagen på väggen vid bandyskolans kiosk.
  • Förbered försäljningsyta - I förrådet vid utgång B finns två vikbord och duk. 
  • Plocka fram följande till försäljningsytan (Finns i förrådet samt i Bandyskolans skåp + 4 översta lådorna i stora kiosken. Ev kylvaror finns i det högra Coca Cola-kylskåpet längst ner, nyckel finns på bandyskolans nyckelknippa )
    • Servetter
    • Tallrikar
    • Muggar
    • Gafflar  + ev knivar
    • Våffelsmet dispenser
    • Ketchup
    • Senap
    • Mjölk
    • Te-påsar
    • SWISH-info
    • Prislista
    • Sladd till våffeljärn
    • Korvtång
    • Fikabröd
    • Sylt + Grädde
    • Oboy-pulver
    • Festis
  • Ta fram skridskoslipen
  • Soptunna   

Kioskrutiner - Försäljning 09-11:15 

  • Försäljning - I början går det åt kaffe, fikabröd och korv. Efter träningen säljs mycket våfflor och korv. Se därför till att ha kaffe och korv färdigt tidigt.
  • Betalning fika/mat -All fika och mat betalas till P-16 Swishkonto. Lapp ska finnas i Bandyskolans skåp eller i vagnen som finns i förrådet.
  • Betalning av VSK prylar från VSK-ställ (Styrelserepresentanter fixar!) Det sitter en QR kod för Swishbetalning på själva stället. Viktigt att den används för supporterprylar.
  • Kontrollera om det börjar ta slut på något av följande:
    • Servetter
    • Ketchup
    • Senap
    • Sylt
    • Grädde
    • Knivar
    • Tallrikar
    • Muggar
    • Gafflar
  • Om något håller på att ta slut, informera lagansvarig så handlar de tills nästa vecka.
  • Övrigt  - Det kan komma frågor om bandyskolan. Anmälan sker via vskbanydungdom.se

Kioskrutiner - Städning/avslut

  • Stäng kiosken runt 11:15 när det lugnat ner sig.
  • Våffeljärn. Torka av med vatten och papper.
  • Kaffe. Häll ut överblivet kaffe från kaffemaskin och skölj kärlet. Släng det använda kaffefiltret och torka rent maskinen och runt om.
  • Pumptermos. Skölj ur/rengör pumptermos. Torka av och ställ tillbaka i Bandyskolans skåp.
  • Korvkokare. Diska ur behållare och torka av korvkokaren.
  • Ställ tillbaka sponsorställ, bord etc. där ni hittade det.
  • Kontrollera att det är undanplockat och rengjort inne i stora kiosken.
  • Lås kiosken och lämna tillbaka nycklarna på kansli eller lämna till styrelserespresentant på plats.  

 

Kioskrutiner - Brygga kaffe

  • Brygg 5 liter kaffe i stor maskin inne i kiosken.
  • Till 5 liter går det åt ca 250g kaffe (drygt ett halvt paket). Då kaffepaketen numera är 450g kan ni vid behov fylla på lite från ett öppnat paket som finns i stora kiosken. 
    1.    Ta loss filterhållaren. 
    2.    Lägg i ett ’mindre’ filter i hållaren. Filter hittar du i lådan (B) 3.    Fyll filter med ca 250g kaffe. 
    4.    Tryck på maskinen och välj 5 liter i meny. 
    5.    Vatten fylls på automatiskt vid bryggning.
  • Fyll på kaffe i pumptermos som finns i Bandyskolans skåp.
  • När kiosken är stängd behöver kärlet med kaffe tömmas, filter med kaffe slängas. 
  • Om man inte vill använda den stora maskinen går det såklart bra att ta med en egen kaffebryggare och brygga ute i kiosken.   

Kioskrutiner - Korv

  • Värm korv i omgångar.
  • Korvkokare finns i Bandyskolans skåp. 
  • Lyft ur korvhållaren/överkärl och fyll varmt vatten från vattenkokare i underdelen, ca 6 cm. 
  • Sätt i överkärl och fyll i varmt vatten från vattenkokare och krydda med några lagerblad - om det finns i stora kiosken eller på vagnen, i annat fall hoppa över kryddningen.
  • Lyft ut i kiosken, koppla in och slå på kokaren.
  • Fyll på med korv.
  • När kärlet är varmt, tar det ca 5-10 min innan korven är varm och flyter upp till ytan.   

Kioskrutiner - Våfflor

  • Blanda våffelsmet. Brukar gå åt 2-4 paket.
  • Det finns två våffeljärn, använd båda om behov finns. Skarvsladdar finns på vagnen.
  • Förvärm järnen innan träningen är slut. Värm och smörj mellan våfflorna.
  • Strax innan träningarna är slut kan man börja laga våfflor så att de är färdiga när träningen är slut
  • Till våfflorna finns det grädde och sylt. 
 
Diamantpartner
Platinapartner
Hållbarhetspartner
Guldpartner